خانه » استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی و وضعیت مبهم آن در ایران

استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی و وضعیت مبهم آن در ایران

ifrs

یکی دو سالی میشد که هرازگاهی موضوع استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی را درروزنامه ها و رسانه های جمعی می دیدم و باهاش آشنا بودم تا اینکه ترم اول کارشناسی ارشد حسابداری بودم که به صورت جدی خواستم با این استانداردها آشنا بشوم و در صورت امکان وارد کاربرد آنها بشوم. همون موقع به صورت تمرینی یک تحقیق رو با همین موضوع شروع کردم و با کمک دو نفر از دوستانم نتایج خوبی هم گرفتیم اما هدفم از نوشتن این تاپیک چیز دیگری است.

الان که دارم این تاپیک را مینویسم -آبان ماه نود و پنج- خیلی بر روی این استانداردها بحث و مناظره وجود دارد. سازمان حسابرسی بعنوان مودی اصلی تدوین استانداردهای حسابداری و حسابرسی، بانک مرکزی بعنوان اولین ارگان که امسال مقرر گردید صورتهای مالی تلفیقی خود را براساس استانداردهای بین المللی تهیه و ارائه دهد، سازمان بورس و اوراق بهادار هم به نوبه خود مسئولیت ارائه این اطلاعات برای استفاده کنندگان و سرمایه گذاران خارجی دارد و چندین نهاد رسمی و غیر رسمی دیگر. بویژه بعد از تفاهمات بوجود آمده در توافق برجام، تلاش و کوشش بیشتری برای پیاده سازی این استانداردها در کشور انجام گرفت ولی به نظر می رسد این تلاش ها خیلی هدفمند نیست یا هدفی غیراصولی را طی میکنند. چرا که یکی از نهاد های بسیار مهم در راه اندازی و پیاده سازی این استانداردها در نهادهای اقتصادی کشور، دانشگاه های ما هستند، در حالیکه طبق بررسی هایی که بنده انجام دادم این موضوع کمترین اهمیت را در دانشگاه ها دارد.

بجای اینکه پیاده سازی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی از بستر آکادمیک در بطن بنگاه های اقتصادی جامعه رسوخ پیدا کند، بازاری شده برای بعضی از دوستان که پیشتر، از این امر آگاه شده و خود را در این مسیر پرابهام انداخته و خوب پول درمی آورند.

چند وقت قبل شنیدم که برخی از حسابداران کشورهای همسایه فقط بدلیل اینکه زودتر خود را با دنیا وفق داده اند و استانداردهای خود را با استانداردهای بین المللی هماهنگ نموده اند، در حال حاضر با دستمزدهای کلان برای شرکت ها و بانک های کشورمان صورتهای مالی تهیه می کنند. آنگاه برخی از موسسات ما که خود مسئول این عقب ماندگی هستند، پشت سر هم درحال برگزاری کلاسهای آموزشی هستند، آن هم با شهریه های کلان، و امیدواریم حداقل بخشی از این آموش ها از سر دلسوزی باشد نه فقط کسب درآمد.

البته بی انصافی است از تلاش برخی اساتید کشورمان که با تمام وجود در حال ترجمه و تفسیر این استانداردها و تطبیق آنها با موقعیت اقتصادی و سیاسی کشورمان هستند، یادی نکنیم. امیدوارم بجای لج و لجبازی های بیهوده در سطح کلان، روزی همه مسئولین امر یکی شده و با اتحاد در جهت بروزرسانی استانداردهای کشورمان با اقتصاد جهانی، تلاش کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *