در پست قبلی گروه حساب ها و تعریف دارایی تشریح شد. به طور کلی دارایی ها از سه دیدگاه مختلف تقسیم می شوند:
- ماهیت فیزیکی: برمبنای موجود بودن فیزیکی دارایی، به دو دسته دارایی های مشهود و نامشهود تقسیم می شوند. دارایی های مشهود دارایی های عینی هستند مانند زمین، ساختمان، موجودی کالا و … و دارایی های نامشهود حقوق مالی و امتیازاتی است که غیرقابل رویت هستند مانند حق الامتیاز، حق مالکیت و …
- قابلیت تبدیل: براساس میزان ساده بودن تبدیل آن به پول نقد به دو دسته دارایی جاری و غیرجاری(ثابت) تقسیم می شوند. دارایی جاری دارایی هایی هستند که طی یک سال(دوره) مالی به وجه نقد تبدیل می شوند یا قابلیت تبدیل به وجه نقد را دارند ولی دارایی های غیرجاری معمولا برای دوره های بیش از یک سال نگهداری می شوند.
- کاربرد: بر اساس استفاده عملیاتی از دارایی در واحد تجاری نیز به دو دسته دارایی عملیاتی و غیرعملیاتی تقسیم می شوند. دارایی هایی که صرفا در مسیر فعالیت اصلی واحد تجاری جهت تولید ارزش مورد استفاده قرار می گیرد، دارایی های عملیاتی و در غیر اینصورت دارایی های غیرعملیاتی هستند.
یکی از مهمترین تقسیم بندی دارایی ها که معمولا در مباحث حسابداری و مالی از آن استفاده می شود، دارایی های جاری و غیر جاری است. ما نیز از همین مهم تبعیت کرده و به تشریح هر کدام از آنها می پردازیم.