در پست های قبلی نسبت به تعریف کلیات حسابها و تعریف دارایی ها پرداختیم. در ادامه به تشریح جزئیات آنها می پردازیم.
۱-گروه دارایی های جاری:
تعریف: یکی از دسته های اصلی حسابها در ترازنامه، دارایی های جاری است که ارزش همه دارایی هایی را که می تواند طی یک سال(دوره) مالی به پول نقد تبدیل شود نشان می دهد. به وجوه نقد و سایر دارایی هایی که انتظار می رود درجریان عملیات جاری واحد تجاری ظرف مدت حداکثر یکسال(دوره) مالی تبدیل به وجه نقد شوند، فروخته شوند یا به مصرف برسند، دارایی جاری گفته می شود. دارایی های جاری حساب هایی با ماهیت بدهکار هستند. این نوع دارایی ها عمرکوتاهی دارند و همواره در حال تغییر می باشند مانند وجه نقد، حسابها و اسناد دریافتنی، موجودی مواد، پیش پرداخت ها، تنخواه گردان و … .
۲- گروه دارایی های غیرجاری:
تعریف: باتوجه به تعریفی که برای دارایی های جاری در بخش اول ارائه شد ، کلیه دارایی هایی که نمی توان آن ها را در سرفصل درایی های جاری طبقه بندی کرد ، یعنی انتظار نمی رود که در طول مدت یکسال (دوره) مالی قابلیت تبدیل شدن به وجه نقد را داشته باشد یا تبدیل به کالا شده ، فروخته شود یا به مصرف برسد را دارایی های غیرجاری گفته می شود.
دارایی های غیرجاری دومین طبقه بندی از ترازنامه بوده و حساب هایی با ماهیت بدهکار هستند. این نوع دارایی ها عمرطولانی دارند و همواره ثابت می باشند مانند دارایی های ثابت (مشهود و نامشهود ) ، سرمایه گذاری های بلند مدت ، دریافتنی های بلند مدت و سایر دارایی ها و… .
اقلام سمت راست ترازنامه (صورت وضعیت مالی) به ترتیب عکس سرعت و سهولت نقد شوندگی منعکس می شوند. با توجه به اینکه مبنای ارائه اطلاعات در مطلب جاری نیز رعایت اصول حسابداری و آشنایی با چارچوب های گزارشگری مالی است، لذا ما نیز از همین ترتیب پیروی نموده و در پست های بعدی به معرفی اقلام دارایی های جاری و غیرجاری به ترتیب عکس سهولت نقد شوندگی خواهیم پرداخت.