حق بیمه :
طبق ماده ۲ قانون بیمه سازمان تامین اجتماعی، حق بیمه در واقع مبلغی است که برای استفاده از مزایای بیمه، ماهیانه به سازمان بیمه مربوطه پرداخت میشود.
هر کارمند یا کارگر باید ۳۰ درصد حقوق خود را به عنوان حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند، اما توجه داشته باشید که این ۳۰ درصد بین فرد بیمه شده و کارفرما تقسیم میشود، به گونهای که فرد بیمه شده تنها ۷ درصد از ۳۰ درصد حقوق، و مابقی آن که ۲۳ درصد حقوق است، توسط کارفرما به بیمه پرداخت میشود.
حق بیمه سهم کارفرما در سال ۱۴۰۰
از مجموع ۳۰ درصد حق بیمه، ۲۳ درصد سهم کارفرما تعیین شده است. بر این مبنا، حق بیمه سهم کارفرما در شش ماهه اول ۸،۷۲۶،۲۲۷ ریال و در شش ماهه دوم ۸،۵۲۲،۶۳۹ ریال است.
حق بیمه سهم کارگر در سال ۱۴۰۰
مبلغ ۷ درصد باقیمانده سهم بیمه، از حقوق کارگر کسر و با حق بیمه سهم کارفرما، در مجموع به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز میشود. بر مبنای حداقل حقوق، حق بیمه سهم کارگر در شش ماهه اول ۲،۶۵۵،۸۰۸ و در شش ماهه دوم ۲،۵۹۳،۸۴۶ ریال است.
مزایای مستمر حقوق :
مزایای مستمر حقوق مزایایی است که کارگر به صورت ثابت از کارفرما دریافت میکند. علاوه بر حقوق ثابت، مزایای دیگری هستند که به صورت ثابت هر ماه به کارگر پرداخت میشوند که آنها نیز در دسته مزایای مستمر قرار میگیرند. مثل حق اولاد، حق مسکن و…
مزایای غیر مستمر حقوق :
مزایای غیر مستمر حقوق برعکس مزایای مستمر، روال پرداختی ثابتی ندارند و بستگی به شرایط و فعالیتهای کارکنان، به آنها پرداخت می شود. این پرداختها ممکن است چند ماه یکبار و یا حتی سالی یک بار به حساب کارکنان واریز شود که معمولا مشمول حق بیمه میشوند. مثل عیدی و پاداش و اضافه کاری و…
مزایای مشمول کسر حق بیمه :
تمام وجوه و مزایای نقدی و غیرنقدی مستمر که تحت هرعنوان بصورت مزد و حقوق و کارمزد درمقابل کار به بیمه شده پرداخت می شود مشمول کسر حق بیمه است. بنابراین کدام یک از مزایا مشمول کسر حق بیمه است ؟؟؟
- حقوق پایه
- کارمزد
- حقالزحمه
- مزایای مستمر شغلی(فوق العاده شغلی)
- اضافه کاری
- نوبت کاری
- کمک هزینه مسکن
- حق حضور در جلسه
- پاداش مستمر
- دریافتی افراد کارآموز
- ایاب و ذهاب کارکنان که به صورت ماهیانه برای رفت وآمد به محل کار و منزل پرداخت میشود