از شرکت های سهامی، مهم ترین نوع شرکت ها بیشتر بدانیم…
ماده پنجم قانون تجارت
در موقع تاسیس، سرمایه اولیه برای شرکت های سهامی عام از پنج میلیون ریال و برای شرکت های خاص از یک میلیون ریال نمی تواند کمتر باشد.
در صورتیکه سرمایه شرکت بعد از تاسیس به هر علت از حداقل مذکور در این ماده کمتر شودباید ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر اقدام به عمل آید یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکت های مذکور در قانون تجارت تغییر شکل یابد در غیر اینصورت هر ذینفع می تواند انحلال آن را از دادگاه صلاحیت دار درخواست کند.
ماده ششم قانون تجارت
برای تاسیس شرکت های سهامی عام، موسسین باید اقلا بیست درصد سرمایه شرکت را خود تعهد کرده و لااقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام “شرکت در شرف تاسیس” نزد یکی از بانکهاسپرده، سپس اظهارنامه ای به ضمیمه اساسنامه شرکت و اعلامیه پذیره نویسی سهام که به امضاء کلیه موسسین رسیده باشد، به اداره ثبت شرکتهای محل تسلیم و رسید دریافت کنند.
تبصره: هر گاه قسمتی از تعهد موسسین به صورت غیرنقد باشد، باید عین آن یا مدارک مالکیت آن را در همان بانکی که برای پرداخت مبلغ نقدی حساب باز شده است، تودیع و گواهی بانک را ضمیمه اظهارنامه و ضمائم آن به مرجع ثبت شرکتها تسلیم نمایند.