همانطور که در پست قبلی هم گفته شد، قانون مالیات بر ارزش افزوده از دوره سوم سال ۱۳۸۷ بطور موقتی و آزمایشی شروع شد و تا امسال ادامه داشت. در تاریخ دوم خردادماه امسال فانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده در صحن علنی مجلس بررسی و تصویب شد و در دوزادهم خردادماه نیز به تایید شورای نگهبان رسیده و در تیرماه جهت اجرا از دیماه ابلاغ گردید.
با توجه به اهمیت موضوع، قصد داریم در سری پست هایی این قانون را به صورت جزء به جزء تشریح نمائیم. پس با ما همراه باشید.
ماده یک این قانون تعاریف و کلیات را مطرح می کند. طبق این ماده کماکان اظهارنامه ارزش افزوده در چهار دوره، هر سه ماه یکبار و منطبق بر فصول سال ارسال می شود. یکی از تعاریفی که در قانون جدید ارزش افزوده آمده است، بند (ژ) در خصوص پایانه فروشگاهی و بند (س) در مورد سامانه مودیان بوده که هر دوی آنها اشاره به قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب سال ۱۳۹۸ می باشد.
طبق ماده یک قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، پایانه فروشگاهی عبارتست از رایانه، کارتخوان بانکی، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری که امکان اتصال به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد.
مطابق بند (پ) همان ماده قانونی، سامانه مودیان سامانه ای است تحت مدیریت سازمان امور مالیاتی کشورکه در آن به هر مودی، کارپوشه ویژه ای اختصاص یافته و تبادل اطلاعات میان مودیان و سازمان منحصرا از طریق آن کارپوشه انجام می شود. مرجع نهایی ثبت، صدور و استعلام صورتحساب الکترونیکی، سامانه مودیان می باشد.
تعاریف دیگر در لابلای سایر مواد قانون مالیات بر ارزش افزوده تشریح داده می شود.