خانه » قانون مالیات بر ارزش افزوده

قانون مالیات بر ارزش افزوده

ارزش افزوده چیست؟ ارزش افزوده به ارزشی گفته می شود که در فرآیند تولید یک محصول به کالای واسطه یا همان مواد اولیه اضافه می شود. به عبارت دیگر با عبور کالا از هر مرحله از تولید محصول ارزشی به آن اضافه می شود که به آن ارزش افزوده می گویند.  ارزش افزوده مربوط به کالا یا خدماتی است که زنجیره‌ای چندمرحله‌ای از تولید تا مصرف دارند.

مالیات بر ارزش افزوده: طبق ماده ۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده به تفاوت بین ارزش کالا و خدمات فروخته شده با ارزش کالا و خدمات خریداری شده ارزش افزوده گفته می شود. به عبارت دیگر مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که در طول فرآیند تولید و خدمات از محل تولید تا فروش کالا به مشتری نهایی، در طی مراحل اخذ می‌شود. این نوع مالیات در سه نوع تولیدی، مصرفی و درآمدی می باشد و جزء مالیات عام محسوب می شود که بطور غیر مستقیم از مصرف کننده اخذ می شود.

تاریخچه: از سال ۱۳۸۷ قانون مالیات ارزش افزوده الزامی شد. این قانون که بصورت موقت و ۵ ساله شروع شد و تا سال ۱۴۰۰ و به مدت ۱۴ سال بطول انجامید، در نهایت قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده براساس بستر قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان اصلاح و در سال جاری به تصویب رسید و از ۱۳ دی ماه سال جاری اجرا می شود.

بر همین اساس و به مناسبت تغییرات قوانین مالیات بر ارزش افزوده و لازم الاجرا شدن آن از دیماه امسال، در پست های بعدی به تشریح کامل آخرین تغیرات قانون مذکور و تکالیف مربوطه خواهیم پرداخت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *